Upplev sommaren i Karlskrona

Upplev sommaren i Karlskrona

Blekinges skärgård är fantastisk och Karlskrona är utan tvekan stadsjuvel mitt i skärgården som är fantastisk att besöka under sommaren. Det är ingen tvekan om att staden är en riktig turistmagnet under sommarmånaderna då tiotusentals besökare kommer på besök.

Karlskrona är delvis byggt på inlandet men också ut över flera öar med flera små öar runt omkring som direkt kombinerar skärgårdskänslan och stadskänslan. Det är en känsla som är svårt att beskriva utan måste nästan upplevas för att man ska förstå fullt ut.

Karlskronas hjärta och centrum ligger på ön längst ut vid namn Trossö. Här hittar du mängder med restauranger, shoppingmöjligheter, barer och inte tala om ett flertal turistattraktioner. Marinmuseet är kanske en av de mest populära turistattraktionerna som ligger på en ö tätt intill Trossö och som en gång i tiden helt och hållet tillhörde Försvarsmakten.

Att resa till Karlskrona går enkelt med så väl bil som tåg och centralstationen som också är ändhållplatsen ligger i början på Trossö. Här hittar du även ett tiotal hotell och andra boenden att välja mellan.

Hotellen i Karlskrona varierar i pris och under högsäsong ökar trycket på hotellrum så man bör räkna med ett något högre pris under sommarmånaderna när staden är som populärast.Booking.com

Historia

Karlskrona har en intressant historia som sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden. Staden grundades i slutet på 1600-talet av Karl XI som tvingade markägaren till Trossö att sälja ön till svenska Kronan, och där av namnet på staden. Trossö var en strategiskt utvald plats och blev snabbt hem åt större delen av svenska flottan. För den historiskt intresserade så finns här fästningar och museum att besöka som ger en djupare insyn i stadens förflutna.

Karlskrona har idag en befolkning på ca 66 600 och kan därför inte ses som en speciellt stor stad. Det är dock ingen tvekan om att stadens puls slår med jämna slag under sommarhalvåret då det är en fantastisk stad att besöka.

Karlskrona har flera intressanta museer att besöka där Marinmuseet kanske är det mest besökta av dem alla. Här finns även Heliga Trefaldighets kyrka, Amiralitetskyrkan och Fredrikskyrkan som är fantastiska byggverk och väl värda en titt.

Karlskronas skärgård och den mängd öar som finns utanför är bara en del av hela Blekingeskärgård som varje år lockar till sig många med intresse av det marina.

För turister ligger många av de centrala hotellen väldigt bra till och det går snabbt att ta sig från hamnen till hotellet. Om du kommer till Karlskrona med egen båt kan du stanna i några dagar, njuta av allt staden har att erbjuda innan ni ger er iväg igen.

Rekommenderade Hotell

Hotell Conrad ligger i hjärtat av Karlskrona och med ett avstånd på drygt 300 meter till centralstationen så tar du dig lätt till hotellet på egen hand efter att ha anlänt till staden.

Knappt 100 meter från hotellet ligger Hoglands Park där det varje år arrangeras evenemang som förstamajtåg, julmarknader m.m. Du har också hela Karlskronas centrum framför fötterna och du kan utan problem nå det mest till fots från Hotell Conrad.

Hotellet har en liten inomhuspool för dig som är sugen på att svalka dig och det finns bastu för dig som gillar det. Hotellet har även en trädgård och egen lekplats åt barnen vilket är perfekt om man vill ta det en lugn stund på hotellet innan man beger sig iväg för att upptäcka Karlskrona.

Hotell Conrad är ett rökfritt hotell och det gäller såväl på hotellrummen som i de allmänna ytorna på hotellet. I receptionen finns det tillgång till dagstidningar och värdeförvaringsskåp om du önskar tillgång till något av det.

Hotellrummen på Hotell Conrad är utrustade med platt-TV och tillgång till kabel-TV. Här finns även gratis Wi-Fi att använda sig av för dig som vill hålla dig uppkopplad utan att förlita sig på ett mobilnät eller mobiltäckning.

Om du anländer med bil till Karlskrona så finns det möjlighet att hyra parkeringsplats intill hotellet men till dygns taxa. Förmodligen finns det billigare parkering att använda och ska ni stanna flera nätter kan det vara ett alternativ.

På Hotell Conrad finns det flera olika hotellrum att välja mellan. Enkelrummen är det billigaste och sedan finns det flera alternativ upp till familjerum (2+2) och Juniorsvit för två personer som vill bo lite större och finare.

Incheckning på hotellet sker tidigast klockan 14 och utcheckning ska ske senast klockan 12 på dagen då ni lämnar.

Om du vill bo på ett hotell som ligger väldigt nära centralstationen på Trossö så kan Clarion Collection Hotel Carlskrona absolut vara ett bra val. Hotellet ligger endast 200m från centralstationen och det finns bara ett par alternativ att välja mellan om du vill bo så nära.

Hotellet har en standard på fyra stjärnor och hotellrummen är minst sagt väldigt mysiga. Hotellet är rätt så stort med 82 hotellrum i olika varianter. En standardvariant som i jämförelse med många andra hotell håller en väldigt hög standard. Sen finns Superior-rummen som är något större, har rejäla skrivbord, fin utsikt m.m.

Alla rum har tillgång till kabel-TV och gratis wi-fi finns att tillgå över hela hotellet. Hotellrummen har givetvis egna badrum med dusch och här hittar du även hårtork.

Hotellet har både en bar och restaurang som serverar buffémat. Det är även här du äter frukostbuffén som blivit väldigt populär då den erbjuder flera ekologiska alternativ att påbörja dagen med.

Väldigt nära hotellet hittar du flera restauranger som t.ex. The Rock och Lisas Sjökrog. Du har även mindre än en kilometer till Stortorget, shopping, biografer och allt annat som Karlskrona har att erbjuda.

Scandic Karlskrona ligger i de västra delarna av Karlskronas centrum med drygt 500m in till stortorget som är beläget på öns centrala mitt. Om du anländer med tåg så ligger hotellet ca 1km från centralstationen.

Hotellet är någorlunda stort och här finns ett gratis gym att använda sig av för den som vill hålla sig i form under sin vistelse i Karlskrona. I övrigt är Scandic ett ganska enkelt hotell med tre olika rumstyper att välja mellan. De har ett vanligt rum med plats för två personer, ett med havsutsikt och sedan familjerum som rymmer två vuxna och två barn.

Alla hotellrum har trägolv vilket ger en väldigt trevlig och exklusiv känsla. Hotellrummen är i övrigt utrustade med TV, eget badrum, kostnadsfria toalettartiklar, skrivbord m.m.

Om du har behov av att använda Internet så har Scandic Karlskrona fritt wi-fi som du kan använda dig av.

Hotellet har både en bar och restaurang för den som vill äta på hotellet eller ta en kall drink. Det serveras även frukost varje morgon för den som vill äta första målet om dagen på hotellet.

I övrigt hittar du en takterrass med god utsikt över staden och havet. Här finns trevliga loungemöbler och en bar för den som vill koppla av en stund.

 

Resa till Bourgas Next post Resa till Bourgas