Några av de bästa tågresorna

Några av de bästa tågresorna

Tågresor är något man inte bör missa om man söker en avkopplande och unik äventyr. Tågen erbjuder en oöverträffad utsikt över landskap som förändras från ditt tågfönster samtidigt som de ger dig en känsla av att resa genom tid och rum. Nedan följer en lista över några av de vackraste tågrutterna runt om i världen som kommer att tillåta dig att njuta av några av de mest underbara och otroliga landskap som världen har att erbjuda.

Glacier Express, Schweiz

Glacier Express är en av de mest kända och populära turisttågen i Europa. Denna tågresa går genom vackra schweiziska Alperna och ger resenärer fantastiska vyer över berg, floder och sjöar.

Tågresan med Glacier Express börjar i Zermatt, en charmig skidort vid foten av Matterhorn, Schweiz högsta berg. Härifrån går passagerarna ombord på tåget och beger sig på en resa på 290 km genom de schweiziska Alperna.

Resan med Glacier Express tar cirka 8 timmar och går genom några av de mest imponerande landskapen i Schweiz. Tåget passerar genom 91 tunnlar och över 291 broar, inklusive den berömda Landwasser Viadukten.

Passagerarna på Glacier Express reser i bekväma hytter med bord och fönster som sträcker sig över hela hytten. Denna typ av utformning gör det möjligt för passagerarna att njuta av vackra vyer medan de avnjuter måltider från restaurangvagnen.

En av de största attraktionerna på tågresan med Glacier Express är genomfarten genom Gotthardtunneln, världens längsta järnvägstunnel. Tunneln är över 57 kilometer lång och går genom Gotthardmassivet i Alperna.

Tågresan med Glacier Express erbjuder också möjligheten att besöka den vackra platsen St. Moritz, en känd skidort och centrum för jetsetet. Här kan passagerarna beundra lyxhotell, butiker och restauranger.

Glacier Express är också känt för sitt kulinariska utbud. I restaurangvagnen kan passagerarna njuta av traditionella schweiziska rätter och specialiteter från regionen, som raclette och fondue. Denna mat serveras vanligtvis med lokalt vin och öl.

Tågresan med Glacier Express är en unik upplevelse som ger fantastiska vyer över vackra schweiziska landskap och njutning av en lyxig tågresa. Denna resa är definitivt en oförglömlig upplevelse som turister säkerligen kommer att minnas länge.

Rocky Mountaineer, Kanada

Rocky Mountaineer i Kanada är en fantastisk tågrutt som reser genom några av Kanadas mest imponerande landskap. Denna rutt passerar genom Rocky Mountains och avslöjar för passagerarna otroliga vyer över snötäckta bergstoppar, kristallklara floder och vackra sjöar.

Resan med tåget Rocky Mountaineer börjar i staden Vancouver, som är känd för sin vackra natur och rika kulturarv. Efter att passagerarna har klivit ombord på tåget, startar resan som sträcker sig nästan 700 kilometer till staden Jasper, som ligger i hjärtat av de kanadensiska Rocky Mountains.

Resan med tåget Rocky Mountaineer är en resa i stil, och passagerarna reser i mycket bekväma hytter med bord och fönster som sträcker sig över hela hytten. Denna typ av inredning gör det möjligt för passagerarna att njuta av vackra vyer över landskapet samtidigt som de avnjuter måltider från restaurangvagnen.

En av de största attraktionerna på resan med tåget Rocky Mountaineer är passagen genom några av världens mest imponerande bergslandskap. Passagerarna kommer att njuta av otroliga vyer över berg, dalar och floder som sträcker sig genom tågfönstren. Under resan kommer passagerarna att se vackra platser som Lake Louise och Peyto, samt många andra naturliga sevärdheter.

Utöver de otroliga vyerna ger resan med tåget Rocky Mountaineer också möjlighet att lära känna kanadensisk kultur och historia. Passagerarna kommer att träffa lokalbefolkningen och besöka många historiska platser längs tågrutten.

En av de största fördelarna med resan med tåget Rocky Mountaineer är möjligheten att koppla av och njuta av resan utan att behöva tänka på att köra eller navigera. Passagerarna kan njuta av bekvämligheten och lyxen ombord på tåget, liksom den förstklassiga servicen och gastronomiska utbudet.

Resan med tåget Rocky Mountaineer är en oförglömlig upplevelse som turister säkert kommer att minnas länge. Denna resa ger en chans att lära känna det otroliga kanadensiska landskapet, möta lokalbefolkningen och njuta av en lyxig tågresa.

PALACE ON WHEELS – INDIA

Palace on Wheels är en lyxtåg för turister som erbjuder en otrolig resa genom Indien. Tåget byggdes ursprungligen som en privat tåg för maharadjan av Rajasthan, men används idag som en av de mest lyxiga turistattraktionerna i landet.

Resan med Palace on Wheels ger turister en unik upplevelse av indisk kultur, historia och vackra landskap. Tåget har totalt 14 lyxvagnar, var och en utrustad med bekväma sängar, privata badrum och luftkonditionering. Vagnarna är inredda i traditionell indisk stil och var och en av dem är uppkallad efter en region som tåget passerar genom.

Resan med Palace on Wheels börjar i New Delhi och går sedan till Rajasthan, där man besöker vackra städer som Jaipur, Jodhpur, Udaipur och Jaisalmer. Dessa städer är kända för sina imponerande palats, fästningar, tempel och marknader som erbjuder massor av möjligheter att köpa traditionella indiska souvenirer.

En av de mest intressanta stationerna på resan är besöket vid den berömda Taj Mahal, en av Indiens mest kända symboler. Taj Mahal är en byggnad av vit marmor som mogulkejsaren Shah Jahan byggde till minne av sin älskade hustru Mumtaz Mahal.

Resan med Palace on Wheels erbjuder också möjligheten att lära känna olika aspekter av indisk kultur, som indisk mat, traditionell dans och musik, samt besök på lokala marknader och verkstäder där traditionella indiska produkter som kläder, smycken och konst tillverkas.

Resan med tåget Palace on Wheels ger inte bara turister möjlighet att upptäcka vackra platser i Indien, utan också en trevlig och bekväm vistelse på ett lyxigt tåg. Denna resa är en oförglömlig upplevelse som turister säkerligen kommer att minnas länge.

The Ghan, Australien

Resan med tåget The Ghan i Australien är en av de mest populära turistattraktionerna i landet. Att resa med tåget på denna rutt erbjuder en vacker utsikt över Australiens vildmark, spektakulära landskap och varierande fauna och flora.

The Ghan-rutten sträcker sig genom två australiska territorier – South Australia och Northern Territory. Tåget startar från Adelaide, huvudstaden i South Australia, och reser genom vackra bergslandskap och utsträckta slätter ända till Darwin i Northern Territory.

Resan tar tre dagar och tre nätter, vilket ger turisterna en chans att koppla av, njuta av landskapet och träffa andra resenärer. Tåget erbjuder bekväma kabiner med sängar, gemensamma utrymmen för social samvaro, en elegant restaurang och bar.

En av höjdpunkterna på resan med tåget The Ghan är ett besök i Katherine Gorge National Park i Northern Territory. Parken är full av fantastiska naturskönheter, inklusive floden Katherine, som flyter genom 13 imponerande klippformationer. Besökare kan bada i kristallklara pooler och njuta av den vackra utsikten.

En annan höjdpunkt på resan är besöket i den avlägsna gruvstaden Coober Pedy, som ligger mitt i öknen. Staden är känd för sina underjordiska hus, opalgruvor och den fantastiska natt himlen som sträcker sig över öknen.

Resan med tåget The Ghan är en oförglömlig upplevelse för alla natur-, historia- och äventyrsälskare. Njut av den vackra australiska naturen medan du reser bekvämt med tåg och skapar minnen för livet.

California Zephyr, USA

Denna rutt erbjuder fantastisk utsikt över bergiga landskap, dalar och floder. Tågresan med California Zephyr börjar i staden Chicago och reser till slutdestinationen San Francisco, och passagerare kan njuta av vackra vyer över Rocky Mountains, Sierra Nevada och många andra naturliga skönhet.

Denna tågrutt inkluderar också besök till några av de mest kända turistattraktionerna i USA, som Grand Canyon som ligger i Grand Canyon National Park i Arizona. Passagerare kan också njuta av utsikten över de naturliga skönheterna i delstaterna Utah och Nevada.

En av de bästa sakerna med att resa med California Zephyr är att passagerare kan njuta av bekvämligheten och lyxen i tåget, liksom den förstklassiga servicen och maten. Denna resa ger också en möjlighet att lära känna amerikansk kultur och historia, och passagerare kommer att möta lokalbefolkningen och besöka många historiska städer och platser längs tågrutten.

Resan med California Zephyr är en oförglömlig upplevelse som turister säkert kommer att minnas länge. Denna resa ger möjlighet att lära känna den fantastiska amerikanska naturen.

Punta Planka i Ražanj Previous post Upptäck det gömda paradiset på Punta Planka i Ražanj
intressant fakta om rom Next post 15 saker som du inte visste om staden Rom