Bästa stränder på Makarskas riviera

Bästa stränder på Makarskas riviera

Makarskas riviera ligger längs kusten i Dalmatien i Kroatien och är känd för sina kristallklara vatten och natursköna omgivningar. Här är en guide till några av de bästa stränderna på Makarskas riviera.

Brela-stranden – Denna strand är känd för sina vita stenar och klara blåa vatten. Den är också känd för sitt berömda landmärke, ”Brela-stenarna”, som är två stora klippformationer som stiger upp ur vattnet nära kusten. Det finns också många restauranger och barer längs stranden.

Punta Rata-stranden – Belägen i närheten av Brela, är Punta Rata-stranden en av de mest fotograferade stränderna i Kroatien. Den har en fantastisk utsikt över havet och bergen, och kristallklart vatten. Stranden är också känd för sin steniga kust och klippformationer.

Makarska-stranden – Detta är en av de mest populära stränderna på Makarskas riviera och ligger i hjärtat av staden Makarska. Stranden är lång och bred och erbjuder alla faciliteter som behövs för en dag på stranden, inklusive duschar, toaletter och solstolar. Det finns också många restauranger och barer i närheten.

Tucepi-stranden – Tucepi-stranden är en av de längsta stränderna på Makarskas riviera. Den är känd för sitt kristallklara vatten och mjuka sand. Det finns också många aktiviteter som vattensporter, beachvolleyboll och cykling längs stranden.

Podgora-stranden – Podgora-stranden är en annan populär strand på Makarskas riviera. Den är belägen i en liten fiskeby och är omgiven av vackra berg och klippor. Stranden är känd för sitt kristallklara vatten och den avslappnade atmosfären.

Sammanfattningsvis finns det många fantastiska stränder att välja mellan på Makarskas riviera. Oavsett om du letar efter en lugn och avslappnad strand eller en livlig strand med massor av aktiviteter, finns det något för alla på denna vackra kustlinje i Kroatien.

Resa till Sunny Beach Previous post Sunny Beach – Ett gigantiskt turistkomplex
Biokovo tucepi Next post Fem anledningar till att besöka Tucepi i Kroatien