Bästa stränder på Makarskas riviera

Bästa stränder på Makarskas riviera

Makarskas riviera ligger längs kusten i Dalmatien i Kroatien och är känd för sina kristallklara vatten och natursköna omgivningar. Här är en guide till några av de bästa stränderna på Makarskas riviera.

Brela stränder

Brela-stranden – Denna strand är känd för sina vita stenar och klara blåa vatten. Den är också känd för sitt berömda landmärke, ”Brela-stenarna”, som är två stora klippformationer som stiger upp ur vattnet nära kusten. Det finns också många restauranger och barer längs stranden.Booking.com

Podrace Beach (bilden ovan) är en av de vackra stränderna belägen i staden Brela, som ligger på Makarskas riviera i Kroatien. Denna strand är känd för sitt kristallklara vatten och sin natursköna omgivning. Med sin steniga kustlinje och omgivande tallskogar erbjuder Podrace Beach en unik och naturlig atmosfär.

Stranden är relativt avskild och mindre överfylld än många andra stränder i området, vilket gör den till en idealisk plats för dem som söker lugn och ro. Besökare kan njuta av sol och bad på de små stenarna och solbäddarna som finns tillgängliga, och det klara vattnet inbjuder till avkopplande simning.

En av de mest populära aktiviteterna på Podrace Beach är snorkling. Med sitt rika marina liv och klara vatten ger stranden utmärkta förhållanden för att utforska den undervattensvärld som gömmer sig under ytan. Du kan upptäcka färgglada fiskar och koraller i det kristallklara vattnet.

Stranden har också faciliteter som inkluderar en strandbar där du kan köpa drycker och snacks, samt toaletter och omklädningsrum för besökarnas bekvämlighet. Det finns också möjligheter att hyra solstolar och parasoller för extra komfort under din vistelse.

punta rata stranden

Punta Rata-stranden – Belägen i närheten av Brela, är Punta Rata-stranden en av de mest fotograferade stränderna i Kroatien. Den har en fantastisk utsikt över havet och bergen, och kristallklart vatten. Stranden är också känd för sin steniga kust och klippformationer.

Punta Rata stranden har en unik kombination av fin sand och små stenar, vilket ger en behaglig och bekväm känsla när man kliver på stranden. Det turkosblåa vattnet är otroligt lockande och inbjuder besökare till att ta ett uppfriskande dopp eller simma i de lugna vågorna.

Det som gör Punta Rata Beach särskilt spektakulär är den stora klippan som sticker ut från vattnet. Denna klippa, känd som Punta Rata, är en ikonisk symbol för Brela och en favoritplats för fotografer. Klippan ger en fantastisk bakgrund för stranden och skapar en unik och pittoresk vy.

Stranden har alla bekvämligheter som behövs för en trevlig stranddag. Besökare kan hyra solstolar och parasoller för att skydda sig mot solen och njuta av en bekväm vistelse. Det finns också restauranger och barer i närheten där man kan njuta av läckra måltider och svalkande drycker.

För dem som är intresserade av vattensporter erbjuder Punta Rata Beach också möjligheter till snorkling och dykning. Det klara vattnet och det marina livet gör det till en spännande plats att utforska under ytan.

Punta Rata Beach har fått erkännande internationellt och har tilldelats priset ”Bästa stranden i Europa” av Forbes Magazine. Dess naturliga skönhet och fridfulla atmosfär lockar besökare från när och fjärran.

makarska stranden

Makarska-stranden – Detta är en av de mest populära stränderna på Makarskas riviera och ligger i hjärtat av staden Makarska. Stranden är lång och bred och erbjuder alla faciliteter som behövs för en dag på stranden, inklusive duschar, toaletter och solstolar. Det finns också många restauranger och barer i närheten.

Nugal Beach: För de som letar efter en mer naturlig och avskild strandupplevelse är Nugal Beach ett utmärkt val. Denna strand ligger lite utanför Makarska och kan nås genom en vacker vandring längs klipporna. Här hittar du kristallklart vatten och omgiven av otämjd natur.

tucepi stranden

Tucepi-strandenTucepi ligger i närheten av Makarska och har flera vackra stränder att välja mellan. Tucepi Beach är en av de mest populära och sträcker sig över 4 kilometer. Här hittar du fina småstenar, turkosblått vatten och en mängd faciliteter som solstolar, restauranger och vattensportmöjligheter.

Podgora-stranden – Podgora-stranden är en annan populär strand på Makarskas riviera. Den är belägen i en liten fiskeby och är omgiven av vackra berg och klippor. Stranden är känd för sitt kristallklara vatten och den avslappnade atmosfären.Booking.com

Sammanfattningsvis finns det många fantastiska stränder att välja mellan på Makarskas riviera. Oavsett om du letar efter en lugn och avslappnad strand eller en livlig strand med massor av aktiviteter, finns det något för alla på denna vackra kustlinje i Kroatien.

Resa till Sunny Beach Previous post Sunny Beach – Ett gigantiskt turistkomplex
Biokovo tucepi Next post Fem anledningar till att besöka Tucepi i Kroatien